Mededelingen

Mededelingen

 
Prosfora bakken; hulp bij opruimen koffiekamer na afloop van Liturgie; Parochiefeest en Kerstmis
 
1) Prosfora:
Liturgie vieren zonder prosfora is niet mogelijk. Om de Goddelijke Liturgie te kunnen vieren bakken gelovigen thuis de prosforo en brengen deze mee naar de kerk. Als offergave, niet alleen namens de familie zelf maar ook namens de parochie. Voor het maken van de prosforo zijn er voorgeschreven gebeden en rituelen. En dan het maken en bakken van de prosforo: Ook dat vraagt om oefening. Alle informatie kunt u vinden op de volgende website (in het Engels): Prosfora – hoe ons voor te bereiden en het te bakken. De prosfora moet aangeboden worden aan de priester op dagen dat er Liturgie is. Uiterlijk om 8.30 uur.
 
2) Hulp bij het opruimen:
Na afloop van de Liturgie drinken we koffie. Dit om elkaar te ontmoeten en te spreken. Om te voorkomen dat steeds dezelfde mensen helpen met opruimen, afwassen, stofzuigen, is er het verzoek om ook mee te helpen. Steven is vanuit het bestuur van de parochie gevraagd om dit te coördineren. Hij heeft een lijst waarop u zich kunt inschrijven. Meld u daarom aan bij Steven. Zo kunnen wij samen onze zondag in goede harmonie afsluiten!
 
3) Parochiefeest:
Zaterdag 14 oktober is de naamdag van een van onze patroonheilige, H. Paraskevi van Epivata. Op zondag 22 oktober zullen wij dit Feest vieren. Z.E. Athenagoras heeft toegezegd dan naar Den Haag te komen om samen met ons het parochiefeest te vieren. Na afloop is er een feestmaaltijd. Vanwege een afspraak elders om 15.00 uur zal de maaltijd niet uitgebreid zijn. Wie van u wil er helpen met het verzorgen van de maaltijd en wie zou er willen zorgen voor bloemen en verdere versiering van de kapel? U kunt zich per mail opgeven bij de secretaris, Zoï Lagkali (zoilagkali@yahoo.com). Als u met de maaltijd wil helpen geef door wat u zou willen maken. Zoï zal dit dan verder coördineren.
 
4) Feest van de Geboorte van Christus in het vlees (Kerstmis):
Maandag 25 december vieren we het Feest van de Geboorte.

Abonneren op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op tijd op de hoogte van het laatste nieuws en aankomende evenementen.