Mededelingen

Mededelingen

 
Zielenzaterdag 9 maart; Prosfora bakken; hulp bij opruimen koffiekamer na afloop van Liturgie; Donatie
 
1) Zielenzaterdag:
Zaterdag 9 maart is het Zielenzaterdag. Wij zullen dan allen die van ons zijn heengegaan gedenken. Als u uw dierbaren wilt gedenken dan dient u uiterlijk om 9.00 uur de namen afgegeven te hebben bij de priester. Verzoek om de namen geprint of duidelijk met Latijnse letters te schrijven (niet in het Grieks) ’s Middags om 15.00 uur is er het Sacrament van de Oliezalving. Omdat dit bij een familie thuis gebeurd dient u zich op te geven. Er is beperkt plaats. De volgende Oliezalving is op Grote en Heilige Woensdag in onze parochiekerk. Deelname is alleen mogelijk als u onlangs nog het Sacrament van de Biecht hebt ontvangen of de zegen van uw geestelijk vader hebt.
 
2) Prosfora:
Liturgie vieren zonder prosfora is niet mogelijk. Om de Goddelijke Liturgie te kunnen vieren bakken gelovigen thuis de prosforo en brengen deze mee naar de kerk. Als offergave, niet alleen namens de familie zelf maar ook namens de parochie. Voor het maken van de prosforo zijn er voorgeschreven gebeden en rituelen. En dan het maken en bakken van de prosforo: Ook dat vraagt om oefening. Alle informatie kunt u vinden op de volgende website (in het Engels): Prosfora – hoe ons voor te bereiden en het te bakken. De prosfora moet aangeboden worden aan de priester op dagen dat er Liturgie is. Uiterlijk om 8.30 uur.
 
3) Hulp bij het opruimen:
Na afloop van de Liturgie drinken we koffie. Dit om elkaar te ontmoeten en te spreken. Om te voorkomen dat steeds dezelfde mensen helpen met opruimen, afwassen, stofzuigen, is er het verzoek om ook mee te helpen. Steven is vanuit het bestuur van de parochie gevraagd om dit te coördineren. Hij heeft een lijst waarop u zich kunt inschrijven. Meld u daarom aan bij Steven. Zo kunnen wij samen onze zondag in goede harmonie afsluiten!
 
4) Donatie:
De parochie heeft een donatie ontvangen in de vorm van armbandjes om deze te verkopen. Deze armbandjes zullen op de kaarsentafel liggen en u mag zelf de prijs bepalen en het bedrag in het mandje doen dat bij de armbandjes ligt.

Abonneren op de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op tijd op de hoogte van het laatste nieuws en aankomende evenementen.